Groenestein en Schouten Financiele Diensten Hypotheken voor uw hypotheek in Zandvoort
Erkend Hypothecair Planner, een compleet advies

De kwalificatie Erkend Hypothecair Planner is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP). De NVHP is een vereniging van hypotheekbemiddelaars, die zich onderscheiden van de gemiddelde hypotheekadviseur dankzij een specifieke HBO-opleiding Hypothecair Planner. Het idee achter deze opleiding is dat de Erkend Hypothecair Planner bij de aankoop van een woning niet alleen naar de hypotheek kijkt, maar juist naar de gehele financiële situatie van de koper. Het huis wordt daarbij als uitgangspunt gebruikt.

De Hypothecair Planner weet haarfijn de gevolgen van de hypotheeklasten voor uw financiële toekomst te beschrijven en te adviseren op juridisch, fiscaal- en economisch gebied, over inkomensplanning en vermogensopbouw.

Om te worden toegelaten tot het register van de Stichting moet de adviseur aan hoge eisen voldoen:

  • Allereerst moet het HBO-diploma behaald worden;
  • Daarnaast moet de aspirant-planner minimaal een jaar werkervaring hebben op het gebied van hypotheekadvies;
  • De Erkend Hypothecair Planner moet, om deze titel te kunnen behouden, jaarlijks een educatief programma volgen zodat de kennis up to date blijft;
  • Tot slot moet de Gedragscode van de Vereniging worden getekend. Hiermee wil de Stichting de betrouwbaarheid van de Hypothecair Planner waarborgen.

Dhr. Leo Groenestein is één van de ongeveer 800 Erkend Hypothecair Planners, die Nederland kent en is ingeschreven bij de stichting onder lidnummer 755.

 

© Groenestein & Schouten Financiële Diensten | Ontwerp: Peggy Schouten | Technische realisatie: Coco Nuts Hosting